Hulpteam toeslagenaffaire
Bij de Belastingdienst is in het verleden veel mis gegaan met kinderopvangtoeslag, ook wel de ‘toeslagenaffaire’ genoemd. Is uw kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 stopgezet of teruggevorderd? Denkt u dat u onterecht geld moest terugbetalen aan de Belastingdienst? Kreeg u geen eerlijke betalingsregeling toen u hier om vroeg? Of kreeg u geen kinderopvangtoeslag, terwijl u er wel recht op had? Dan bent u misschien geraakt door de toeslagenaffaire en vragen we u om zich bij ons te melden zodat wij kunnen helpen.
We gaan graag met u in gesprek over wat u hebt meegemaakt en wat u nodig heeft om op een positieve manier verder te kunnen. Met de ondersteuning die we als hulpteam kunnen bieden, gaan we meteen aan de slag.
Sinds 1 januari 2024 is het niet meer mogelijk om u voor herstel van schade door de Toeslagenaffaire aan te melden bij de dienst Toeslagen van de overheid. Voor aanmeldingen voor ondersteuning bij de gemeente is er nog geen stop. Bent u uiterlijk 31 december 2023 aangemeld bij de dienst Toeslagen? En is uw zaak daar in behandeling? Dan kunt u nog steeds voor Brede Ondersteuning terecht bij het Hulpteam Toeslagen van de gemeente. Op deze pagina kunt u lezen wat wij voor u kunnen betekenen en hoe u ons bereikt.
De Brede Ondersteuning is ook beschikbaar voor kinderen en ex-toeslagpartners als de aanvrager een erkend gedupeerde is. Ex-toeslagpartners die aan bepaalde voorwaarden voldoen komen hiervoor in aanmerking. Op de website Herstel Toeslagen kunt u meer lezen over de regeling en controleren of de regeling voor u is bedoeld.
Wat kan het hulpteam voor u betekenen?
- overzicht krijgen van uw schulden en het samen vinden van een oplossing voor de schulden als deze niet onder regeling voor kwijtschelding valt
- hulp bij het verzamelen en indienen van private schulden bij de SBN
- ondersteunen bij gezondheidsproblemen
- ondersteunen bij psychologische problemen
- ondersteunen van het gezin
- samen kijken naar mogelijkheden voor opleiding en werk
We kijken samen met u wat er in uw situatie nodig is. Sommige ondersteuning krijgt u van ons als Hulpteam zelf. Het kan ook zijn dat we voor sommige vragen samenwerken met medewerkers van een andere organisatie die u verder kan helpen. Dit doen we uiteraard alleen in overleg met u.
Meedenken met het hulpteam?
Het hulpteam wil met haar communicatie aansluiten bij ouders en jongeren. We stemmen onze communicatie graag af op hun behoeften. We zoeken daarom ouders en jongeren die met ons willen meedenken en meekijken. Zoals naar communicatie-materialen. We maken bijvoorbeeld een uitleg over de kindregeling voor oudere kinderen en social media berichten. En we zijn met enkele jongeren in gesprek over een event. Wilt u met ons meedenken? Meld u daarvoor aan bij het hulpteam via toeslagenaffaire@ridderkerk.nl of bel met het hulpteam via telefoonnummer 0180 493 500.